Content marketing is één van de meest effectieve vormen van marketing en vormt de basis voor een online marketing strategie. Maar wat is content marketing precies? Waar moet je rekening mee houden? Je kan zelf starten met content marketing, het kost alleen wel de nodige tijd en energie. Je kunt ook kiezen om het uit handen te geven en het uit te besteden aan een freelancer of content marketing bureau.

Wat is content marketing?

Met content marketing maak en verspreid je ‘waardevolle’ en relevante content die aansluit bij je doelgroep. Bij content marketing staat communicatie centraal. Door middel van ‘waardevolle’ content te creëren zorg je ervoor dat je voldoet aan de behoefte en wensen van je doelgroep. Het doel van content marketing is het delen van content om daarmee relaties met je doelgroep op te bouwen, om dit uiteindelijk om te zetten naar een converterend gedrag.

Wat is belangrijk?

Bij content marketing is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Voordat je begint met content marketing stel jezelf een aantal vragen: Wat is het doel? Voor wie is het bedoeld? Wat wil je dat de lezer na afloop doet? Daarnaast is het handig onderzoek te doen naar je doelgroep, om meer inzicht te krijgen in het (online) zoekgedrag. Je kunt content marketing uitbesteden aan een freelancer of een content marketing bureau.  Zij hebben vaak de nodige tools om gedragingen van doelgroepen te onderzoeken.

Het schrijven van pakkende en passende teksten doe je niet elke dag. Onderschat het schrijven van goede teksten niet. Het is het werk voor een content marketing bureau om goede teksten te schrijven. Bij een goed content marketing strategie houd je rekening met prettig leesbare teksten voor de doelgroep maar ook met aspecten die ervoor zorgen dat je site beter vindbaar is in zoekmachines.

Als content marketeer schrijf ik webteksten om bezoekers via zoekmachines naar je website te leiden. Goede SEO-teksen maken jouw site niet alleen beter vindbaar, maar verhogen ook de conversie van je bezoekers. Ik kan meedenken over de juiste content strategie en het inrichten van al je pagina’s. Als content marketeer ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste updates in zoekmachines. Ik kan vooraf een uitgebreid zoekwoorden onderzoek doen om vervolgens alle webteksten SEO technisch te optimaliseren volgens de laatste trends. Laat mij je content marketing uit handen nemen, zodat jij je bezig kan houden met dat waar je goed in bent, ondernemen.